18 April, 2011

Dan Winters

En av mina stora inspirationskällor inom porträttfotografi är amerikanska fotografen Dan Winters. Jag stötte för första gången på hans bilder när jag läste Time Magazines “Person of the Year”-nummer 2009 där amerikanske riksbankschefen Ben Bernanke var porträtterad av Winters. Bilderna fastnade verkligen i mitt minne och nästa gång jag såg bilder av honom var jag tvungen att kolla upp mer. Jag fastnade helt för hans till synes enkla, men otroligt stämningsfulla ljussättningar och framför allt hur han jobbar med uttrycket hos människorna han plåtar.

Nu har den utmärkta fotobloggen A Photo Editor gjort en lång intervju med honom som verkligen är ett måste att läsa. Den är uppdelad i tre delar, del 1 här, del 2 och del 3.

Kolla även hans hemsida där det finns massor av bilder.


Relaterade inlägg

 1. Ledighet

  Jag hade nästan glömt bort hur skönt det är att bara vara ledig. Nu i helgen har jag försökt att få lite jobb gjort, men [...]

 2. Clare & Owen

  I tisdags kväll var jag och fotade och såg Clare & the Reasons spela på Nalen. Konserten var flyttad ner till lilla klubbscenen på Alcazar [...]

 3. Årets bild

  I fredags åkte jag och Jonas till årets bild-partajet i Örebro. Först var det prisutdelning (som inleddes med att några skolelever fick pris i någon [...]


Kommentarer

 1. Han är verkligen helt överjävligt bra. Fin intervju dessutom.

 2. Peter skrev den April 19, 2011

  Snyggt porträtt du tog på honom!

 3. Jesper skrev den May 01, 2011

  Peter: (tyvärr) var det hans egna bild, kanske skulle förtydligat det lite!